Arqueologia industrial - La perifèria

BLANC i NEGRE > Arqueologia industrial - La perifèriaLa perifèria de la ciutat és una zona amb ràpida mutació. Aquest territori en transformació que rodeja la gran ciutat va perdent identitat a mesura que aquesta creix. La substitució de la zona rural o natural per noves estructures que la conformen és un procés comparable a la pubertat, aquest curt temps de la vida en que un deixa de ser nen però encara no és un home. L'existència d'aquests paisatges tan canviants fa que la perifèria sigui un lloc especialment interessant des del punt de vista fotogràfic.

Durant poc més d'una dècada (1992/2004) vaig estar documentant els paisatges industrials que hi havia al voltant del riu Besós. Tant els barris barcelonins de La Verneda i Poblenou com les ciutats de Sant Adrià i Badalona es pronosticava un gran canvi urbanístic que seria continuació del existent amb motiu de les Olimpíades del 92. 

Actualment la majoria d'aquests indrets situats als afores de Barcelona ja tenen poc a veure amb el que eren fa uns pocs anys i alguns han sofert un canvi tan radical que fa que les imatges documentades siguin ja història.

El material documental està constituït per unes 90 fotografies realitzades amb pel·lícula blanc i negre i amb càmera de format mig.