Textures

BLANC i NEGRE > TexturesUna visita al zoològic sempre sol ser productiva a nivell fotogràfic. És un indret on podem trobar nombrosos motius d'inspiració. En un passeig que vaig fer pel de Barcelona, la particular visió d'un cul de rinoceront em va donar el punt de partida per començar a muntar una sèrie de díptics. La idea es basava en buscar relacions entre diferents textures. Des d’aquell dia vaig estar un temps captant imatges amb la voluntat de desenvolupar el projecte. La meva intenció era de poder-les combinar-les entre elles o bé amb altres seleccionades del meu arxiu fotogràfic.

Sempre és divertit buscar analogies i coincidències, més o menys evidents, entre diverses imatges que poden no estar relacionades en l'espai i el temps. Es tracta que la seva juxtaposició o coordinació faci que s'enriqueixin mútuament i es reforci el missatge que volem donar. Plomes, roques, fulles, escorces, pell i altres elements es barregen en una simfonia monocroma que sovint s'acosta a l'abstracció.

En aquest cas he intentat tractar la textura com a motiu principal de la pròpia fotografia, buscant simplement ressaltar la composició i les sensacions tàctils que aquesta ens pot arribar a donar. Un enquadrament més o menys proper i el tractament amb blanc i negre ens ajuden a perdre cert sentit de la dimensió. Els regnes animal, vegetal i mineral conflueixen així amb aquesta forma de mirar.