divendres, 8 de setembre del 2017

Fotografia i Pintura VI - Pintura Metafísica


Recentment he visitat, a Caixafòrum Barcelona, l'exposició que ofereix un viatge per l'obra de Giorgio de Chirico. Aquest autor va revolucionar l'art del segle XX. Els seus quadres fan constant referència al somni, al record, al subconscient i a l'inconscient. En ells el pintor ens transporta al seu interior, i ho fa visitant diversos indrets plens de màgia i misteri. Les ciutats, habitacions i personatges que representa, ens endinsen en un món metafísic, que ens dóna una visió de l'eternitat.


En fotografia també ens és possible buscar aquesta forma d'expressió. Avui dia, amb Photoshop i altres programes d'edició,  podem aconseguir fàcilment combinar imatge digital, però la possibilitat de manipular i combinar foto ja fa molt temps que és viable. Exposicions múltiples i collage són corrents en la  hisòria de la fotografia.


Utilitzo generalment el Photoshop i Adobe Camera Raw per revelar els "negatius digitals" i no acostumo a fer manipulacions dels elements de la imatge inicial, però, de tant en tant, m'imposo algun exercici per refrescar tècniques d'edició. En aquesta ocasió, vaig intentar acostar-me a aquesta "Pintura Metafísica".
 
Es pot passar una estona divertida muntant imatges amb Photoshop!


Visió metafísica de Nova York, 1975. G. de Chirico.
 
Autoretrat amb pluma de paó i metrònom, 1930. Man Ray.


Gran trofeu misteriós, 1973. G. de Chirico.
 
Collage fotogràfic de Man Ray


Trobador, 1972 (signat 1938).G. de Chirico
 
Fotomuntatge del fotògraf Raoul Hausmann

Les Muses inquietats, 1947 (signat 1925). G. de Chirico
 
Il·lustració de la revista Dada

L'aniversari del príncep. 1973. G. de Chirico


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada