dimecres, 7 de febrer del 2018

PHOTO AND FILM - Fotografia i Cinema


Qui estigui interessat en fotografia, sens dubte, també li agradarà el cinema. Aquestes dues arts són parentes molt properes i tenen molt a veure l'una amb l'altra. Però en aquesta ocasió no toca comentar la relació de la fotografia fixa amb el llenguatge de la imatge en moviment. Simplement es tracta de revisar alguns títols de pel·lícules on és mostra el personatge d'un "Fotògraf". Crec que les tres que citaré són de visualització obligada.  Més que una lliçó de fotografia, també són lliçons de vida.

Primer - Ja en el Juny del 2016 ja  vaig comentar al blog el reportatge on coneixerem la curiosa personalitat de V. Maier: "Finding Vivian Maier". No cal dir més,  us deixo l'enllaç de la presentació:

https://www.youtube.com/watch?v=2o2nBhQ67Zc

Segon -  El film "Shooting Holy Land" dirigit per Gilad Baram. Es va projectar a la Filmoteca de Barcelona dintre del darrer festival de cinema jueu (Setembre, 2017). Hi podem veure el geni creatiu del fotògraf xec Josef Koudelka. Ell mateix comenta que, impactat per la visió del mur construït a Cisjordània, no va dubtar en acceptar l'encàrrec de fer un reportatge fotogràfic. Aquest el va produir durant 4 anys, i mostra unes localitzacions espectaculars dels nous paisatges creats per l'home entre Israel i Palestina. A qui li agradi la fotografia clàssica o "analògica" gaudirà amb la filosofia i la manera de treballar d'aquest autor.

http://koudelka-film.com/

Tercer - Ahir es va projectar a la Cooperativa de Cinema Zumzeig (cal que en seguiu la programació), el reportatge "IN NO GREAT HURRY : 13 LESSONS IN LIFE WITH SAUL LEITER". Està dirigit per Tomas Leach. Hi descobrim la visió i experiència de vida del fotògraf americà Saul Leiter, uns dels pioners de la fotografia en color. Entre moltes altres coses ens ensenya que  no ens hem de mirar  el melic...el que cal és observar  la vida que ens envolta.

https://www.youtube.com/watch?v=J7arEQR8PdA

Si teniu oportunitat de veure-les no us les perdeu!.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada