dimarts, 3 d’abril de 2018

InfluènciesÉs important com a fotògrafs aprendre mirant altres fotografies.  El primer que recomanaria és  revisar les obres dels autors de prestigi en tots els àmbits i en tots els temps des de la invenció de la fotografia. Recuperar el passat i conèixer la historia és bàsic per entendre el medi.  Avui dia a les xarxes socials ens inunden les imatges i els "likes", ben segur que hi podem trobar coses interessants, però de vegades es fa difícil separar el gra de la palla.
És indubtable que tots, fins i tot artistes de renom, estem sotmesos a influències. Intentar acostar-nos a un estil  o forma de mirar no té res de negatiu, ben al contrari, jo crec que ens ajudarà a trobar el nostre camí  per a la realització d'un treball de caràcter personal.
Quan vaig descobrir l'apassionant món de la macrofotografia, hi havia poca bibliografia al respecte, i un llibre de Claude Nuridsany i Marie Pérennou, es va convertir en una referència a seguir. Després, amb la foto de paisatge, la lectura de Galen Rowell  m'animava a buscar una nova forma de tractar la llum  en les meves imatges. Segur que molts de nosaltres ens hem impressionat amb la tècnica d'Ansel Adams. A mi em va portar a perfeccionar la meva i a realitzar estudis de fotografia en una escola especialitzada de Barcelona. Després, gràcies a seguir diversos autors com, Michael Kenna, A.L. Coburn, Jonh Sexton, Edward Weston, i Josef Sudek, entre molts altres,  vaig anar descobrint noves mareres de veure el món. Tot aquest bagatge que anem adquirint a través d'altres autors ens porta a desenvolupar  millor la nostra visió fotogràfica. Finalment, ens agradi o no, la nostra manera de viure, la nostra forma de ser, caràcter, pensaments, sensacions i sentiments marquen de forma inequívoca les nostres imatges. Si som constants i fidels a nosaltres mateixos acabarem desenvolupant un treball original. Potser no arribarem mai a ser grans fotògrafs, però segur que en gaudirem molt a nivell personal.
En els meus inicis, sovint em deien que les meves imatges feien pensar en determinats autors. No em desagradava, crec que forma part del camí a seguir. Amb el temps he tingut oportunitat d'anar donant a conèixer les meves imatges. Per a mi és una gran satisfacció veure que també hi ha a qui serveixen d'inspiració.
No deixeu de mirar fotografia i compartir el que vosaltres feu. Ser bon lector ajuda a ser bon escriptor.
Actualment la tècnologia facilita molt les coses. En els anys 80 aconseguir una bona foto macro suposava moltes dificultats. 

Durant uns quants anys vaig tindre la sort de gaudir de l'amistad d'Humbreto Rivas i compartir la nostra afició a la fotografia. Interessos comuns em van suposar aprendre d'un bon mestre.

Quan reviso el meu arxiu sempre hi trobo referències a autors que m'han interessat, en aquest cas J. Sexton.

I en aquesta feta a la Costa Oest del EEUU hi veig un aire de M.Kenna.

A  la platja de Edward Weston (Califòrnia), la llum no era molt favorable però vaig voler emportar-me una foto en memòria d'aquest fotògraf.
A nivell personal no ens hem de sentir lligats a un estil o temàtica, també he sentit admiració per nombrosos autors de "street photo" com H. Cartier-Bresson, Grry Winogran, Robert Doisneau, Elliott Erwitt, i molts més.
  
Quan viatjo, com en aquest carrer de Remedios (Cuba), també busco imatges inspirades amb les que he admirat tantes vegades en revistes com National Geographic.Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada