dimecres, 30 de maig del 2018

Fem cultura fotogràfica!


L'oferta cultural a Barcelona sol ser àmplia, i així passa amb la fotografia. Sobretot de cara a la primavera i començaments d'estiu sembla que la programació d'exposicions, festivals i altres activitats es multipliquin. A més, aquest fenomen també és fa extensiu a altres poblacions de Catalunya.  En poques setmanes he pogut visitar nombroses exposicions, conferències u altres actes relacionats amb les arts visuals:

Word Press Photo al CCCB, on Sílvia Omedes, en nom de la Fundació Photographic Social Vision, ens va explicar el que és i què vol ser aquest festival, quin és el procés de selecció d'imatges, quins criteris s'utilitzen i què valoren de cada autor.

Utopia Photo Market, ja comentat fa poc en una altra entrada al blog. És una porta oberta a conèixer de primera mà diversos autors.

FineArt Igualada és un festival consolidat i d'alt nivell on hi podem veure fotografia per a tots els gustos.

Art Photo BCN, hi podem conèixer treballs presentats per fotògrafs emergents en alguns dels Centres Cívics de Barcelona, o en galeries especialitzades en fotografia. Entre altres, vaig trobar especialment interessant el treball d'Anne Kunhn titulat "Héroïnes" 
.
El Revela't a Vilassar de Dalt és un referent pels seguidor de la fotografia clàssica o "analògica"
.
FotoColectania ens mostra de nou l'arxiu de Paco Gómez, fotògraf madrileny, membre del grup Afal. Aquest cop s'hi afegeixen a nombroses fotos emblemàtiques del autor, altres imatges menys conegudes com són els seus treballs de fotografia d'arquitectura.

Al Palau Robert hi tenim un 3 en 1. La del fotògraf Antoni Bernad, un retratista excepcional que em va recordar a Avedon, Penn o Newton. Una altra que ens porta Metges Sense Fronteres titulada "Testimonis de l'oblit" i finalment una que no és de fotografia, però totalment aconsellable a qui gaudeix de les arts visuals ja que és un recorregut per les il·lustracions de Carme Solé Vendrell. Entre altres coses, hi ha molt a prendre sobre composició i domini del color. Aquestes tres encara es poden visitar

Aconsello que busqueu per Internet les referències en negreta i no oblidar las visites ineludibles a la galeria Valid Foto on podeu veure obra de Michael Kenna, un del meus fotògrafs preferits i a la Fundació Mapfre on s'inaugura el 5 de Juny una exposició de Shomei Tomatsu, sens dubte un dels fotògrafs més importants del Japó contemporani.

Hi ha altres galeries i locals que ens mostren coses a veure, aneu seguint la programació i no us ho perdeu. Feu cultura!

Quan és possible m'agrada captar alguna imatge de les exposicions per tindren un rocord...
Uns racons de la vila de Vilassar de Dalt que acull el Revela't.

Carme Solé al Palau Robert

Visito l'esposició de Carme Solé Vendrell

Projecció al Palau Robert

Tot profitant la visita podem composar una foto en qualsevol moment.

Retrats d'Antoni Bernad

A l'exposició d'Antoni Bernad

Tot mirant les fotos d'arquitectura de Paco Gómez

La que va ser la meva escola de fotografia "GrisArt" també ens ofereix periòdicament interessants exposicions.
Aprofito per fer una composició amb una de les fantàstiques fotos de Jeff Bridges mostrades al Revela't.

Us imagineu una tira de negatius de Ryan Weideman...doncs lluiria més o menys així. (Revela't 2018)
La foto arriba al carrers de Vilassar de Dalt

Si no té valor com a fotografia ho tindrà com instal·lació. Aquesta sala a Vilassar acostuma a tindre aquest look.
Els carrers de Vilassar també són mostra de missatges visuals que defineixen els complexes moments polítics que es viuen actualment al país.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada