dimecres, 13 de febrer del 2019

Xina: arquitectura i paisatge (architecture and landscape)


L'arquitectura ha estat, des dels inicis de la fotografia, un dels motius recurrents a l'hora de captar imatges. Primer va ser a causa de la lentitud de les emulsions fotogràfiques que feien necessàries llargues exposicions. Els hieràtics edificis eren els models adequats per als fotògrafs de finals del S. XIX i començaments del XX. Després. l'interès s'ha mantingut perquè l'arquitectura, tot i que busca la funcionalitat, reuneix uns cànons estètics que indiscutiblement són atractius a la nostra mirada. Amb els anys s'ha consolidat com una eina per documentar l'evolució social, artística i tecnològica de l'era moderna.
Els elements arquitectònics, ja siguin en entorns urbans o rurals, formen part essencial de la cultura d'un país. Quan viatgem podem documentar l'indret visitat utilitzant els principals gèneres de la fotografia, com són: el paisatge, el bodegó i el retrat. Els fets, situacions, persones i ambients que ens acompanyen durant tot el nostre trajecte entraran a formar part de la història que volem explicar amb imatges. L'arquitectura i el paisatge urbà seran elements indispensables per aconseguir una descripció complerta de cada ciutat visitada.
En un recorregut realitzat per la Xina a l'octubre del 2015, van ser per a mi la novetat i l'exotisme motius afegits per gaudir treballant aquesta temàtica. 




















Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada