dilluns, 8 d’abril del 2019

Bernice Abbott and NY

La percepció de com passa el temps és variable i la nostra ment ens pot enganyar fàcilment. A qui no se li ha fet llarga una estona d'impacient espera? O a l'inrevés, no creiem que un dia enfeinat o divertit ha estat molt curt? Doncs si teniu la sensació d'aquests canvis de percepció del temps, us aconsellaré que aneu a veure les "modernes" fotos de Bernice Abbott i en tindreu una altra. Feu una visita reposada i veureu que amb cent anys les coses tampoc han canviat tant.
Quan va arribar a New York l'any 1918, aquesta fotògrafa va quedar fascinada per la ciutat i la seva modernitat. Va saber captar una sèrie d'imatges que podrien ser perfectament actuals. Tan sols alguns detalls ens revelen la seva veritable edat. 
Anteriorment Abbott havia estat residint i treballant a Paris on va descobrir la mirada d'Eugène Atget, aquesta tindria una important influència en la seva obra. A més dels retrats de NY city, hi podem veure altres imatges que fan de l'exposició una d'aquestes que no ens podem perdre. La mostra està a la Fundació Mapfre de Barcelona fins el 19 de Maig.
Quan vaig visitar NY, tot i que, com és de suposar, ja havia vist la ciutat a través de TV, cinema i llibres i revistes il·lustrades, també em vaig quedar impressionat i sorprès. Viure la ciutat "in situ" té quelcom d'especial!
Acompanyo aquest breu comentari amb fotografies del meu viatge que he tractat en blanc i negre com homenatge a la fotògrafa. 










Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada