dijous, 20 de febrer del 2020

La caça fotogràfica


Aquesta seqüència d'un bernat pescaire (Ardea cinerea) pot servir d'introducció al que s'entén com a "caça fotogràfica". Va ser captada fa poc en una visita el Delta del Llobregat.
En zones properes a les ciutats encara es poden trobar "illots de supervivència", és a dir, llocs privilegiats on l'activitat humana dona un respir a la vida animal i vegetal. Aquests indrets solen ser adients  per observar la fauna i gaudir de la fotografia. 
Suposo que els instints caçadors-recol·lectors són quelcom d'ancestral en els humans. Però la caça i pesca comporta perills perquè adopta mètodes abusius o té com objectiu abatre animals com a deport. La fotografia realitzada amb respecte cap els exemplars retratats i l'entorn natural, ens pot donar tantes o més satisfaccions que aquestes activitats "esportives". L'objectiu no és matar sinó observar, conèixer i preservar. 
Per a mi aquest tipus de fotografia representa una afició i activitat ocasional, però sempre he admirat  la constància i perseverança de molts fotògrafs naturalistes que no dubten en tornar una i altra vegada a un mateix indret per admirar les mateixes espècies, però sempre a l'expectativa d'una imatge excepcional. I és que una bona foto pot ser fruit de la casualitat però la perseverança sol donar el seus fruits. Així va ser en aquesta ocasió, després d'haver captat algunes imatges d'espècies habituals al lloc i quan ja marxava d'aquesta zona protegida, vaig detectar un grup d'inquiets mosquiters (Phylloscopus collybita) que volaven propers al camí fent saltirons de branca en branca. Després d'una estona i amb paciència vaig aconseguir el resultat desitjat que podeu veure en la darrera de les fotos mostrades: un exemplar de mosquiter en vol.
Les fotos han estat realitzades amb una Olympus OMD-M1 Mark II i el Zuiko 300mm f4 PRO.

Gran activitat en un dels illots del delta.

Oca comuna (Anser anser)

Martinet blanc (Egretta garzetta)

Ànec blanc (Tadorna tadorna)

Un titella (Anthus pratensis) s'acosta al "hide"

Cabusset (Tachybaptus ruficollis)

Corb marí (Phalacrocorax sp)

Fotja comuna (Fulica atra)

Ànec collverd (Anas platyrhynchos)

Mosquiter comú (Phylloscopus collybita)
El premi a la paciència i perseverança: Mosquiter comú (Phylloscopus collybita) en vol.1 comentari: