divendres, 13 de març del 2020

Coronavirus: Home sweet home

Ja fa temps que volia fer una reflexió sobre la pràctica de la fotografia sense sortir de la pròpia llar. Les adverses circumstàncies que estem vivint aquests dies fan, encara més, considerar aquesta possibilitat. Són moments en que cal no perdre la serenor i actuar guiat pel que ens aconsellen els experts. I si quedar-nos a casa és una mesura necessària per apaivagar els efectes de la pandèmia, cal complir-la sense excusa.
Quan no podem sortir de la nostra llar pel motiu que sigui i si la salut ens ho permet, la fotografia pot ser simplement un motiu de distracció o una interessant ocupació. Podem aprendre noves tècniques, revisar el funcionament i possibilitats del nostre equip o fer lluir la nostra creativitat. Practicar el retrat, el bodegó, la foto conceptual, el macro, el photoshop, etc. en aquestes ocasions segur que ens proporcionarà indubtables satisfaccions.

El bodegó és una activitat tranquil·la que estimula la imaginació.

Simples exercicis ens poden ajudar a comprendre com funciona el nostre equip, la composició, la teoria del color i molts més conceptes fotogràfics. 

Practicar amb Photoshop o altres programes d'edició, ja sigui amb fotos del nostre arxiu o d'altres que puguem trobar lliures de drets, també ens pot donar imatges sorprenents.

La foto experimental ens pot obrir nous camins i visions molt particulars.

Si tenim la sort de disposar d'una terrassa o jardí, la natura ens pot proporcionar fotos sensacionals.

El retrat de amics o familiars sempre ens permet obtindre un record pel dia de demà.

Fins i tot, si tenim l'òptica adequada podem captar imatges salvant distàncies llargues.


1 comentari: