dilluns, 25 de maig del 2020

Tornar a gaudir de la natura amb un clic

El desconfinament progressiu ens dona oportunitat de tornar a gaudir de la natura. Molts aficionats a la fotografia podrem aprofitar-ho per millorar les nostres tècniques o, simplement. passar una bona estona.
Fa poc un familiar m'explicava que l'havien aturat perquè a l'hora del passeig anava fent alguna que altra fotografia. El policia li argumentava que era hora tan sols de caminar o fer esport. Particularment, em sembla absurd que tinguis l'opció de fer un passeig i que, a la vegada, no puguis  fotografiar. Sembla ser que no està permès sinó ets un professional que està treballant.  
Si bé es compren que en situacions excepcionals cal aplicar mesures extraordinàries, no podem deixar de banda el sentit comú. Si per part de la ciutadania  hi ha comportaments reprovables i poc solidaris, també trobem actuacions per part dels estaments del ordre públic que estan fora de lloc. Un "estat d'alarma" justifica moltes prohibicions, però tant com no poder fer unes fotografies quan surts per  una estona d'esbarjo em sembla exagerat.
Per sort jo he pogut fer algunes fotos en les meves passejades i he descobert prop del meu domicili algun indret amb cert interès on la natura ens mostra motius per a fotografiar.

Desconeixia que a prop de casa meva pogués trobar un racó de bosc tan frondós i misteriós com aquest. 

Una petita aranya que caça a l'aguait, ja ha començat a atrapar altres insectes a primera hora del matí. 

Petites i modestes flors que fàcilment poden passar desapercebudes, revelen les seves textures formes i colors a través de la macrofotografia.

Amb la mateixa configuració de la càmera que utilitzo per fotografiar ocells vaig captar aquesta abella en vol.

Encara que es tracta d'una foto diürna, la llum del flash, una apertura de f11 i la distància des de les flors d'Allium al fons, fan que aquest quedi totalment negre i destaqui el motiu principal.

Amb l'objectiu Zuiko 60 f2,8 macro arribem a una  relació d'ampliació de 1/1. Per exemple, aquesta formiga munyint uns pugons.

... i amb el Zuiko 300 f4  ens podem acostar a algun dels nostres veïns com són aquest tudó (Columba palumbus) i el seu amic pardal (Paser domésticus).

Un sírfid sobre una flor. Igual que les mosques comuns pertany a la família dels dípters. Els seus colors mimètics amb altres espècies més perilloses fan que possibles depredadors es mantinguin a distància.

Una foto d'una planta crassa de jardí també dona peu a fer una foto que em va agradar a nivell compositiu.

Moltes persones troben atractives les papallones. Un lepidòpter del gènere Pyronia anava descansant sobre les plantes de la vora del camí. Convé al enquadrar escollir un fons adequat.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada