dimecres, 9 de setembre del 2020

"Flors de marge" - Una exposició de Vicenç Rovira

Foto cedida de Vicenç Rovira - De l'exposició "Flors de marge"

 

De tant en tant acostumo a comentar algunes de les exposicions que visito, en general, corresponen a autors més o menys consagrats. Però el cert, és que sovint també podem admirar en altres petites sales dels nostres pobles i ciutats l'obra d'autors de menys renom que tenen treballs fotogràfics molt interessants. Aquest és el cas de l'exposició titulada "Flors de marge" de Vicenç Rovira i Riera.

Les fotografies de V. Rovira ens poden recordar a les que va fer l'escultor alemany Karl Blossfeldt que és conegut per les imatges en blanc i negre publicades l'any 1929 en el volum "Urformen der Kunst". Aquestes consistien en primers plans de plantes que aquest autor veia com a una estructura artística i arquitectònica. Blossfeldt no es dedicava pròpiament a la botànica ni a la fotografia, feia les fotos per tindre subjectes per mostrar a les classes de modelat que impartia a l'Escola d'Arts Aplicades de Berlín.

Amb aquest comentari no vull desmerèixer la fotos de Vicenç Rovira, el contrari, moltes plantes seques o pansides que habitualment passen desapercebudes, tenen gran bellesa i originalitat sota la seva mirada. El fet de separar-les del seu entorn habitual i posar-les en escena amb un a acurada composició i il·luminació, fa que en tinguem una nova percepció.

Cap tema és patrimoni de ningú. Molts pintors, dibuixants, escultors i fotògrafs han sentit o senten atracció pels detalls del món vegetal. El que importa és que cada autor imbueixi a l'obra de la seva ànima d'artista i, a més, ho sàpiga transmetre a l'espectador. Crec que Vicenç Rovira ho aconsegueix.

Ja fa uns dies aquest fotògraf m'explicava que estava preparant aquesta exposició. Jo mateix li manifestava que aquesta era una temàtica que també a mi em tenia captivat, i que desitjava treballar-la algun dia que em fos propici. I és que si tenim un mínim de sensibilitat mai podem quedar indiferents davant la bellesa i elegància que ens ofereix al gran jardí de la natura.

Vicenç Rovira es defineix com a fotògraf aficionat però no hi ha dubte que a "Flors de marge" ha aconseguit realitzar un excel·lent treball fotogràfic, així que us animo a visitar-la a Visualkorner fins al proper 25 de setembre.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada