dissabte, 10 de juliol del 2021

EL Millarón

 

Com ja he comentat en algun que altre post d’aquest blog, si ens aficionem a la fotografia ornitològica, aviat ens trobarem amb la necessitat de treballar des d’un "hide" o amagatall  preparat per obtenir resultats de certa qualitat. Hi ha la possibilitat d'utilitzar els instal·lats en determinats espais naturals d’ús públic o també podem buscar-nos la vida amb recursos propis. Però, cada cop més estan sorgint noves iniciatives per al turisme de natura. Moltes empreses ofereixen la possibilitat de llogar l’ús de hides per observar espècies concretes. Aquest és el cas de “El Millarón”, una finca en el cor de la Sierra de San Pedro, a Càceres (Extremadura). En les 2.600 ha que abasta, podem observar i fotografiar la natura de forma privilegiada. Els hides estan situats en punts estratègics que ens permeten apropar-nos a la fauna de la zona de forma respectuosa però eficient.

El servei va dirigit a fotògrafs professionals o aficionats. Si no ets expert/a no t’amoïnis, comptaràs amb el suport d’en Teo, experimentat, atent i responsable, s'encarrega a la finca d'aquesta activitat. En el meu cas els seus consells van ser de gran ajut. El sentit comú i un cert coneixement de la natura ens dictaran les normes de comportament en el hide, però sempre convé saber escoltar les indicacions de qui coneix millor que nosaltres el lloc en qüestió.

Els animals salvatges tenen els seus costums, però de vegades són imprevisibles i no sempre s’acompleixen les nostres expectatives. Després d’una llarga espera, l’àliga real no es va deixar fotografiar, així i tot, altres espècies sí que es van apropar prou a l’abast de la meva càmera. Voltors, diverses passeriformes, algunes rapinyaires i altres és van deixar gaudir de loa seva presència.

Ah! I  a  "El Millarón" compteu amb una habitació amplia i molt confortable. A  més, ben segur que la Begoña no us deixarà passar gana. Amabilitat i simpatia per tots cantons. Una estada inoblidable que ben segur, si m’és possible, repetiré en el futur.

Si esteu interessats en el lloc, consulteu: www.elmillaron.com  

Us deixo un video amb algunes de les imatges obtingudes durant els tres dies que m’hi vaig allotjar...

(Nota: imatges amb baixa resolució)

L'equip utilitzat va ser una Olympus OMD E-M1 Mrk II amb un Zuiko 300 f4 pro i un Zuiko 40-150 f2,8 pro, junt al multiplicador de focal 1,4x

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada