dimecres, 22 de desembre del 2021

Namíbia Panorama I (paisatge)


Com ja he comentat en algun que altre post, el format panoràmic és ideal per donar una amplia visió de l'espai que abasta la nostra mirada. Ho veiem tot de cop, però també ens podem anar fixant amb els detalls. 

Namíbia és un país amb uns paisatges i una fauna increïbles. És convenient, per donar varietat al nostre reportatge fotogràfic, documentar el viatge amb diversos formats i punts de vista diferents. Aquesta varietat la podem aconseguir canviant les òptiques més habituals per altres, com poden ser, un angular extrem, un tele llarg o un macro. Peró quan parlem de foto de paisatge el que no hi pot faltar és el format panoràmic.

Les tècniques per captar panoràmiques són nombroses i variades. Ho podem fer amb mètodes de gran precisió. El millor seria treballar amb trípode amb una ròtula adient per panorames i vigilant l'angle de rotació, el nivell i desplaçament de la càmera. Però, el cert és que en moltes ocasions, podem treballar de forma menys exigent però, no per això, poc efectiva. Gràcies a la tecnologia actual, és possible muntar fàcilment panoràmiques a partir de fotos tirades a mà alçada. Jo acostumo a utilitzar Photoshop o ACR, però hi ha altres opcions al mercat que també són adequades.

Les fotos que segueixen estan fetes amb una Olympus OMD EM1 Mark II. En algunes es produeixen deformacions que, des del meu punt de vista, tenen una importància relativa, ja que no canvien la percepció de l'ambient que es respirava en el lloc en qüestió. 

Un recorregut  per Namíbia és una experiència inoblidable!






































Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada