dimarts, 29 de novembre del 2022

Art proper



Hi ha diversos museus i institucions culturals del país que per les obres que mostren i les seves activitats tenen un abast nacional o, fins i tot, internacional. Aquests acostumen a ser un referent per a nosaltres, però a moltes ciutats del territori, també hi ha una munió de centres dedicats a la cultura que ens ofereixen instal·lacions i exposicions d'allò més interessants. 

Una visita guiada pels espais d'art que gestiona l'ajuntament de Sant Cugat del Vallès em va permetre coneixe'ls millor. En aquesta ciutat tenim el privilegi de comptar amb un patrimoni cultural i artístic d'especial rellevància. A part del monestir que és un destacat conjunt arquitectònic representatiu de l'art medieval a Catalunya, i el seu claustre que és una joia del romànic, altres museus ens apropen a un art més contemporani. A llocs com el Centre d'Art Maristany, la masia Can Quitèria (art tèxtil), la Casa de Cultura i la Casa Aymat troben una activitat cultural intensa.

L'art és un llenguatge universal, comprensible per a tots els éssers humans. Té a veure amb els sentits, emocions i la nostra facultat de pensar. Us animo a formar part de la vida cultural santcugatenca i recordeu que el proper 15 de desembre s'inaugura a la Casa de Cultura, la 5ª Biennal de fotografia de Sant Cugat del Vallès. Ha estat una grata experiència portar-ne el comissariat. Junt amb els fotògrafs participants us convido a visitar-la.

En la visita a aquests centres tan sols portava el meu mòbil, però finalment me’n vaig emportar un record gràfic.

Pujada  pel carrer de Sant Medir cap al monestir

Portada gòtica del monestir de Sant Cugat

Una obra de Grau Garriga a la masia Can Quitèria

Les instal·lacions de Joël Andrianomearisoa i Grau-Garriga em serveixen per fer-ne un interpretació bidimensional.


Una escala de la masia Can Quitèria.

Altre cop combino moviment i color per passar de tres a dues dimensions.

Un pla en picat per captar ombres i reflexos.

Una obra artística ens pot servir sempre d'inspiració per fer-ne la nostra versió fotogràfica.

Per acabar, una imatge feta amb anterioritat, on s'aprecia el monestir i la Casa de Cultura de Sant Cugat.



Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada