dilluns, 13 de febrer del 2023

Una "Ruta del Bakalao" cultural



A la dècada dels anys 80 i primera meitat dels 90, va tenir gran ressò a Espanya un moviment de “clubbing” anomenat "La Ruta del Bakalao". Milers de joves entusiastes de l’oci nocturn anaven de discoteca en discoteca de vespre a matinada. Potser buscant un alliberament, demanaven “sexe,drogues i rock and roll”. Aquest fenomen es va produir quan el país estava en procés de transició democràtica i intentava sortir dels temps foscos del franquisme.
Ara, que d’alguna manera també vivim una crisi econòmica i social, crec que toca reivindicar millores en polítiques socials, l’ensenyament, sanitat i cultura. Pel que respecte a la cultura, i en concret la fotogràfica, podem aportar el nostre granet de sorra. A nivell particular, ens podem muntar les nostres “Rutes del Bakalao” culturals. A Barcelona, nombrosos museus, sales d’exposicions i galeries ofereixen un constant i renovat programa d’exposicions de tota mena, que ens aporten coneixement i són molt gratificants per dedicar-hi el temps de lleure.

Il·lustro aquesta breu reflexió amb imatges de les darreres exposicions visitades. Ah! Aprofito per comentar que és bo que les diferents disciplines artístiques dialoguin entre si. Us dia dedicat a fer cultura alimenta el nostre esperit.

L'exposició del fotògraf Quim Llop al  Centre Cívic Convent de Sant Agustí casa amb encert fotografia i poesia.

A l'Arxiu fotogràfic de Barcelona podeu viatjar en el temps i veure una ciutat en blanc i negre de la mà de Jordi Pol.


A FotoColectania, Marcelo Brodsky, amb un estil molt particular i original, ens explica el que han suposat i suposen el moviments de la resistència social.
La fotografia ha de conviure amb altres arts audiovisuals.

A través d' intervencions sobre fotografies històriques Brodsky ens fa meditar davant de cada imatge.


A la Fundació Mirò visito l'exposició permanent i també la temporal de Paul Klee. Aprofito el reflexes en una obra de Miró per fer un joc de finestres.


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada