dijous, 2 de març del 2023

A.I. i la fotografia - Fineart Igualada 2023


Un any més a Igualada es presenta el festival Fineart. Ja ha començat el festival! Aquest és un esdeveniment ampli i divers que d'alguna manera ens permet fer-nos idea de quina és l'actualitat fotogràfica. En ell es dóna cabuda a  diferents gèneres fotogràfics. Les exposicions abasten des de la foto documental fins a la conceptual, i fan un recorregut per diferents períodes de pràctica fotogràfica.

La ciutat d'Igualada gaudeix d'espais amplis i apropiats per mostrar aquesta varietat d'exposicions. Podeu consultar la seva web per saber-ne més: https://fineartigualada.cat/es/fotografos/2023

La fotografia actual tant a nivell tècnic com creatiu, cada cop té més a veure amb la I.A. (intel·ligència artificial). Aquesta estè present tant en els firmware de les càmeres i mòbils que utilitzem per captar imatges, com en els programes d'edició. Això no ho hem de veure com un entrebanc, sinó més aviat com una avantatge ja que si en sabem mantenir el coneixement i control dóna ales a la nostra creativitat.

En visitar l'exposició titulada "Una segona mirada" i generada a través d'I.A. em preguntaven si considerava que alló és art. La meva resposta és sí, perquè no? De fet, i segons podem llegir a wikipèdia, aquesta fotografia no deixa de ser un producte que s'ha realitzat buscant una finalitat estètica i comunicativa. Són imatges que expresen idees, emocions i una visió del món. L'artista es pot amagar darrera un software però no deixa d'estar allà.

Foto generada per I.A.


 

1 comentari: