divendres, 21 de juliol del 2023

Fotografiar i una mica més.

Quan ja portem un temps dedicats a la fotografia, se'ns acostuma a acumular un elevat nombre d'imatges als nostres arxius. Abans i a mesura que anàvem produint, era habitual fer impressions, sinó de la majoria, sí d’una bona part d’elles. Actualment, i amb les noves tecnologies, la producció sol ser més elevada però un gran nombre es queda en un suport digital. Personalment, crec que és convenient fer el pas de passar del disc dur a un suport físic.

Si volem donar sentit a la nostra tasca com a fotògrafs, convé fer un pas més, i revisar arxius, seleccionar les millors imatges, pensar projectes d’interès i produir-los de la forma que més ens agradi. Ho podem fer en forma d'exposició, llibre, article o tot alhora. Tampoc hem d’oblidar de donar valor al nostre treball buscant, perquè no, un benefici econòmic.

Muntar un projecte no es fa en dos dies, cal tenir material suficient, i si en falta produir-lo, que no és fàcil. Després hem de dedicar temps a madurar la idea. Finalment, passarem a la fase executiva i la portarem a terme. Tot això requereix esforç i perseverança.

Per desenvolupar un projecte expositiu cal buscar un fil conductor que uneixi les imatges que formaran part d'ell. Per explicar la idea, la tenim que posar en context, al "què", se li suma el "perquè", el "com", el "quan", "a on", etc. Elaborarem un títol i un text que, de forma coherent, expliqui i resumeixi tot allò que  el defineix. 

També tindrem que pensar en quines són les mides adequades per exhibir les fotografies. Si és un llibre, quin format i materials s'adapten millor? Si és una exposició, quin fotoacabat és més adient? També cal organitzar com les distribuïm, ja sigui al llibre o la sala d'exposicions.

Cal considerar les qüestions econòmiques, ja que fer un llibre o muntar una exposició té un cost, de vegades, elevat. Per tant, en moltes ocasions ens caldrà buscar suport per part de tercers. Si el projecte és engrescador igual tenim sort i ho aconseguim!

Us presento el darrer projecte que mica en mica ha anat prenent forma i s’ha convertit en un treball fotogràfic a exposar: “Homo artist”. Aviat el podreu veure al Museu de la Mediterrània de Torroella de Montgrí. Preneu nota a les vostres agendes! Per al fotògraf, finalment, sempre és un plaer compartir-ho.








Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada