dissabte, 28 d’octubre del 2023

Espais públics per exposar


 


Avui dia acostumem a mostrar principalment la nostra producció fotogràfica a través de les xarxes socials. Mirem imatges a través dels nostres dispositius electrònics, especialment, el mòbil. Una pantalla petita i retro-il·luminada ens pot semblar suficient per visualitzar fotografies que en molts casos tenen una resolució i qualitat limitada.

Evidentment, amb una sola imatge es poden explicar moltes coses, però també ho podem fer amb una sèrie més o menys curta que desenvolupi i constitueixi un relat o una idea. De vegades convé sortir de les pantalles i passar a la imatge impresa, d'aquesta manera aconseguim gaudir d’una imatge més tangible. Convertida amb objecte, ens convida a fer-hi una mirada més pausada i atenta.

Nombrosos espais públics, com poden ser centres cívics i biblioteques, ofereixen als fotògrafs, ja sigui a nivell individual o col·lectiu, a presentar els seus treballs en forma d'exposició.  A diferència del que podem trobar en una galeria especialitzada o un museu, les condicions d'aquests espais no sempre són òptimes però, així i tot, si es compleixen uns mínims, val la pena considerar-los com a lloc on exposar.

El Col·lectiu QgatFoto (Associació fotogràfica de Sant Cugat del Vallès) té actualment una mostra a Espai30 (Centre cívic de la Segrera). Se'ns dubte és una satisfacció col·laborar en donar vida a aquests espais on la ciutadania i té punt de trobada. En ells s’acostumen a realitzar variades activitats per a públic de tota mena, això suposa una ocasió per donar a conèixer la cultura fotogràfica a un públic divers i, pel fotògraf, una oportunitat d’arribar a uns espectadors que d’altra manera no hi tindrien accés. 

Aprofito per agrair a Espai30, a l'agrupació fotogràfica de la Sagrera i als altres col·laboradors el seu suport.
Us recomano l'aneu a visitar!










Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada