dilluns, 27 de maig del 2024

Fotografiant l'art i la ciència


En altres posts he fet referència a la fotografia en museus. Però, que passa quan el museu no està dedicat a l’art i si a la ciència? Doncs que, evidentment, les possibilitats fotogràfiques no s’esgoten.

La fotografia és una disciplina que es troba a la intersecció de l'art i la ciència, combinant elements creatius i tècnics per capturar i representar imatges del món que ens envolta. Al llarg de la seva història, la fotografia ha evolucionat significativament. Avui dia és un mitjà d’expressió accessible per a qualsevol persona.

Al camp de la ciència, la fotografia ha estat crucial en disciplines com l'astronomia, la biologia i la medicina. Per exemple, l'astrofotografia ha permès als científics capturar imatges detallades de l'espai, revelant galàxies, nebuloses i fenòmens que no són visibles a primera vista. En biologia, la microfotografia ha permès als investigadors observar i documentar estructures microscòpiques, com ara cèl·lules i bacteris, amb un nivell de detall sorprenent.

Els museus dedicats a la ciència poden ser un bon camp d’experimentació pel fotògraf. Podem utilitzar la càmera per buscar noves composicions, llums, ombres, colors i textures. Aquesta exploració ens permet crear noves imatges que descontextualitzades ens suggereixen noves realitats.

Una visita amb família al Cosmocaixa de Barcelona em va permetre passar-ho bé captant algunes imatges.











Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada