divendres, 12 d’agost del 2016

Photoshop o no photoshop!


De forma repetitiva surt als mitjans la polèmica sobre les manipulacions amb photoshop, ja sigui perquè ens presenten models irreals per provocar un consum continuat, o perquè un "famós" no és reconeix, ni ell mateix, a les revistes del cor. També ha passat  en festivals com "Visa pour l'Image" on la fotografia té un valor purament documental. La darrera que he conugut ha estat entorn al treball del conegut documentalista Steve McCurry ( http://stevemccurry.com/ )  Les manipulacions d'alguna de les seves fotos han produït nombroses disertacions a les xarxes socials. Personalment penso que és un fotògraf sensacional, però si que és cert que, en la modificació de imatges pels mitjans de comunicació, s'han de seguir uns valors ètics.
Tot i que s'entén que una fotografia sempre és una interpretació de la realitat. Si el que pretén és que tingui un valor purament  fotoperiodístic no val la manipulació. Si es busquen uns valors estètics cadascú marcarà les limitacions que li semblin oportunes. El que és important és ser honest i no amagar-ho.
Acostumo a utilitzar Photoshop tan sols per revelar els RAW's. També alguns "pluguins"  per a optimitzar els fluxos de treball i  aconseguir determinats fotoacabats. De vegades, faig servir altres recursos com per exemple, si crec que hi ha una imatge que m'interessa sobre uns fons que em destorba, i no puc evitar-ho canviant de punt de vista, sempre queda el recurs de fer una altre foto d l'entorn,desenfocant més o menys el motiu, i després integrar-ho amb Photoshop. Un exemple són aquestes fotos del darrer carnaval de Venècia... (i si finalment ho creiem oportú podem fer canvis més radicals com els de la darrera foto).

 

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada