dijous, 27 d’octubre del 2016

El Remolar - provant el Zuiko 7-14 2,8 PRO


Finalment he decidit adquirir una nou objectiu pel meu equip Olympus. Ja que disposava del Zuiko 12-40 2,8 PRO volia ampliar amb un angular més extrem, una lent d'ús més ocasional però, sens dubte molt interessant. M'hagués agradat una òptica fixa, per exemple una focal de 9mm, amb bona lluminositat, però finalment, valorant el que actualment ens ofereix el mercat, m'he decidit pel Zuiko 7-14 2,8 PRO. Un zoom pot ser més voluminós i pesat que una lent fixa, pel que perdem portabilitat, però guanyem versatilitat, ja que podem evitar canviar d'òptica en determinades situacions fotogràfiques. També cal considerar que si estiguéssim parlant d'una focal equivalent per a una càmera rèflex de format "full frame", el preu, pes, i mides, s'incrementarien considerablement. En càmeres "mirror less" i, sobretot en format micro-quatre-terços tenim una excel·lent qualitat d'imatge i sortim afavorits en considerar els paràmetres esmentats. En resum, ens trobem amb una òptica prou compacta i d'excel·lent rendiment. He observat que la caiguda de llum en les cantonades de la foto és mínima, fins i tot a plena obertura. També, que la distorsió està molt controlada. A 24 ó 28mm és útil per "street photo" i amb les focals més extremes sempre es poden obtindre fotos espectaculars. Ja tinc ganes d'utilitzar-lo en foto nocturna.
Aquest darrer cap de setmana tenia una curta estona al matí i, evidentment, encara que no podia fer una prova a fons, però no vaig dubtar en fer una passejada per conèixer aquesta òptica.
Molt a prop de Barcelona podem trobar l'espai natural del Delta del Llobregat. És una plana de 98Km2 entre el massís del Garraf i Montjuïc que conserva una de les zones humides més importants Catalunya. Els que vivim a Barcelona o rodalies ho tenim bé per gaudir d'una zona d'alt valor ecològic i paisatgístic. Va ser una bona ocasió per a un primer contacte.

1/350 f9,5 ISO 200 focal 7mm (14 en "full frame")

1/750 f11 ISO200 focal 14mm (28mm en "full frame")

1/750 f11 ISO200 focal 14mm (28mm en "full frame")



Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada