dissabte, 14 de juliol del 2018

Samuel Leiter: La unió fa la força.


El mes de Febrer vaig fer una cita en el blog sobre la projecció al cinema del reportatge sobre Saul Leiter. Des del meu punt de vista, un fotògraf no tant conegut pel públic com altres amb més ressò mediàtic, però que és una figura clau en la història de la fotografia. Tot i que també té treball fotogràfic en blanc i negre, on es manifesta la seva peculiar forma de veure i enquadrar, va ser amb el color on es manifestava més vivament la seva ànima de pintor. Leiter ens ofereix un punt de vista trencador i original, la selecció que fa dels punts d'interès de la imatge mitjançant desenfocament, el color i la seva col·locació dintre l'enquadrament és "senzillament" genial.
Encara que ho pugui semblar, la frase del títol no s'ha d'atribuir a Saul Leiter, està escrita pensant en l'exposició de la seva obra que podeu veure a Fotocolectania. Aquesta fundació realitza una gran labor per donar a conèixer la fotografia en el nostre país. La unió dels socis, encara que sigui amb una modesta aportació, com és el meu cas, crea la força que ho fa possible. Us animo a conèixer i a participar de les activitats d'aquesta Fundació. No deixeu de visitar l'exposició, segur que no us deixa indiferents (consulteu horaris, el mes d'Agost està obert).
Qui segueixi el blog sabrà que acostumo a il·lustrar cada entrada, amb alguna foto  meva. Potser tindria que buscar més acuradament, però en aquest cas, ha estat difícil trobar-ne alguna que compleixi el requisit.
El ús de miralls, reflexes, zones desenfocades i color  són uns del recursos utilitzats per Leiter en les seves imatges. Està clar que en aquesta foto feta fa uns mesos vaig intentar utilitzar-los, però amb menys habilitat que el mestre. Llàstima que no es capti el personatge de la bici amb més fortuna!. No totes les fotos les aconseguim tan bé com voldríem.
En fotografia, per igual que en la pintura, podem arribar a prescindir de la figura i anar a buscar l'abstracció. Quan passava davant d'un cartell en un mur em va cridar l'atenció el color més que la forma. Utilitzant una velocitat lenta vaig aconseguir concentrar la imatge en el color.

Incloure un detall de la figura humana sempre crea un punt d'atenció. 


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada