dijous, 17 de gener del 2019

Exposar fotografia

Sempre he dit que la fotografia sol ser una pràctica que es realitza per satisfacció personal , ja sigui per tindre un record, perquè és divertida, o perquè ens motiva l'estètica. Però també potser que el que busqui el fotògraf sigui evocar sentiments o comunicar sensacions a l'espectador. Conec fotògrafs que manifesten que el que volen és aconseguir diners o notorietat amb el seu treball.  Jo crec que això tan sols s'obté amb molt de treball ben fet i si les circumstàncies acompanyen. La competència és ferotge i més avui que la fotografia s'ha popularitzat. Tothom fa fotos i tothom es veu capaç de fer una bona foto. A qui persegueixi diners i fama li desitjo molta sort. 
Tot i que pensem que les principals motivacions han de ser les personals, tard o d'hora acabem mostrant el nostre treball als altres. És interessant de vegades compartir-lo. Hi ha qui té por de no agradar, o li sembla que té poc a dir, però exposar les nostres fotos és una experiència interessant i va més enllà d'inflar el nostre ego. Representa compartir  allò que ens apasiona i rebre un "feedback", tan positiu com negatiu, per part de l'espectador, sempre és enriquidor pel fotògraf.
Actualment solem penjar les nostres imatges a les xarxes socials on habitualment queden perdudes com una gota al mig de l'oceà. Segur que és convenient ser-hi amb més o menys mesura, però vull reivindicar el fet d'exposar de forma tradicional. Tot tipus d'imatge, electrònica o física, és vàlida com a sistema de comunicació visual, però el fet de penjar-la en una paret en forma d'objecte tangible i permetre'ns una observació pausada fa que adquireixi uns valors especials.
En aquests moments em trobo en situació de "sobre-exposició" (...per cert un terme molt fotogràfic), ja que en tinc tres de pròpies en curs, més una altra en la que he col·laborat en la seva producció. Com veureu, han tingut per a mi diferents motius per produir-les, el resultat sempre acaba sent enriquidor.

Una col·lectiva promocionada per Artist&BCN i la Fundació Kälida, un projecte dirigit a millorar la qualitat de vida dels malats de càncer. L'exposició vol donar a conèixer autors barcelonins. Part dels beneficis obtinguts en la venda de les fotos exposades aniran destinats a la Fundació.
Emmarcada dintre la "Biennal de Fotografia de Sant Cugat del Vallès". Correspon a un projecte personal realitzat buscant el plaer estètic i amb la intenció d'experimentar amb el color i el moviment, amb tècniques fotogràfiques diferents a les que utilitzo habitualment. Està exposada a la Casa de Cultura i s'acaba aquesta setmana.
Una exposició vinculada al taller: "Cities and street photo", realitzat a petició del club de fotografia de Hewlett Packard, que és l'empresa que la patrocina. De moment sols accessible al personal o visitants de la seva seu a Catalunya. Prevista la mostra al públic general el novembre del 2019 a l'Ateneu de Sant Cugat del Vallès.
Exposició resultant de les fotos realitzades pels alumnes del taller "La Fotografia és fàcil...fes un clic". Una experiència sensacional!

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada