dissabte, 6 d’abril del 2019

Cualladó essencial


Aquest és el títol que té la mostra fotogràfica que podem veure fins el 30 de juny a La Pedrera. Sempre m'ha sorprès l'obra de Cualladó per la seva personalitat, originalitat i frescor.  
Crec que avui dia la fotografia, al menys el que entenem com a foto d'autor, es reforça cada cop més amb un complicat discurs que acompanya les imatges. Sovint aquestes tenen un escàs contingut estètic. Em dona la sensació que cada cop ens volen vendre més fum. Personalment trobo a faltar fotògrafs com Cualladó que és definia com "amateur" i autodidacta, però  treballava com el millor. Ell fotografiava  escenes properes i quotidianes amb una tendresa i poesia excepcionals. En les seves imatges es manifesta una mirada intel·ligent al món que l'envolta, una personalitat dotada de gran humanitat, algú que coneix molt bé el que pot fer amb la càmera i que sap perfectament allò que és essencial a la vida.
Per cert que Cualladó té fotos d'algunes de les exposicions que visitava,  així que li faré honors amb algunes que he fet a la seva.










2 comentaris:

  1. M'interessa la idea de les ombres en moviment en contraposició a les fotografies fixes a la paret. Especialment interessant, l'última

    ResponElimina
  2. Increïble la teva inventiva per fer fotos d'exposicions! En el fons son fotos planes en una paret i tu trobes la manera de posar-hi ànima.

    ResponElimina