dimecres, 28 d’agost del 2019

Scotland - El paisatge humanitzat

Tot seguint amb l'anterior entrada d'aquest blog, he volgut tenir en compte un aspecte particular de la fotografia de paisatge. Jo en diria "el paisatge humanitzat".
Totes les persones solem tenir tendència a  mesurar allò que ens envolta buscant referències i qualitats humanes. 
Les persones no hem estat mai alienes a aquest fet. En la prehistòria, ja es mostraven deus i esperits amb formes humanitzades, i avui dia s'estan creant robots com humanoides. ¿Qui en la seva infantesa no havia escoltat un conte on els seus protagonistes eren animals o coses que parlen, es mouen, pensen, o tenen sentiments com nosaltres? S'ha demostrat que busquem inconscientment en objectes i subjectes, formes que ens recorden formes humanes. D'aquest fet psicològic, se'n diu "pareidolia". 
Tots som coneixedors que en el art s'utilitza sovint la representació de formes antropomòrfiques com a recurs per captar l'atenció, dimensionar el paisatge, o per explicar determinats significats de l'obra. També el fet de col·locar elements a la imatge que fan referència a tot allò que és humà, fa que la interpretem com a més propera. 
Us mostro algunes fotografies fetes en el meu tour escocès. Tot i que hi trobem molts entorns on la natura és la principal protagonista, també hi ha d'altres indrets on el paisatge humanitzat és el protagonista.














  














Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada