dimecres, 11 de desembre del 2019

Donar caràcter a una foto: Ninos

És indubtable que encara que la fotografia s'entengui molts cops com una còpia de la realitat, el que en fem és una representació. Normalment, escollim una òptica que dona una perspectiva en particular i agafem l'enquadrament que ens agrada a nosaltres. Això suposa separar uns elements determinats de l'escena  de la resta que els envolta. La pel·lícula o el software que toca, en fa la interpretació del color. A més, segurament, acabarem d'ajustar amb algun programa d'edició. Després, alguns fotògrafs diuen: "Jo no modifico res, tan sols faig un revelat (analògic o digital) i mostro les coses tal com són".
Hem de ser conscients que sempre que fotografiem fem una modificació de la realitat, i per tant, si ho creiem convenient, és qüestió que deixar clar el caràcter que nosaltres volem donar a cada imatge. 
Fa temps, donant un vol pel Delta de l'Ebre, em vaig topar amb un camp, que tenia com a espantaocells una sèrie de ninos. Tot i que era un dia alegre i assolellat, em va semblar que el tema tenia connotacions de film de terror. 
Encara que amb photoshop podem fer tot tipus de manipulació, hi ha "plugins" que ens faciliten molt la feina, i a la vegada, donen llibertat creativa. En aquesta ocasió vaig utilitzar el "Silver efex pro" de Nik software. 
Així se'm va acudir representar la situació per crear una sensació d'inquietud a  l'espectador. 














.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada