dijous, 8 d’octubre del 2020

Cultura fotogràfica i COVID-19

 Tot i que el COVID-19 ha complicat o, si més no, ha canviat la nostra vida, aquesta continua. El sector cultural s'ha vist fortament afectat per la pandèmia, però cal adaptar-nos a la "nova normalitat" i, amb les precaucions necessàries, no deixar d'accedir-hi. 

Per sort a la ciutat de Barcelona la cultura fotogràfica sempre és present amb més o menys mesura, i en aquests moment tenim diverses exposicions molt interessants. Faig breu comentari de les que he visitat.

Primer citaré la de "Daido Moriyama. A Diary" a FotoColectania, ja que s'ha prorrogat fins el 11 d'octubre i no ens la podem perdre. Un autor amb una peculiar visió i filosofia de vida. Jo diria que és "un fotògraf d'emocions". 

Una visió fugaç...un impuls seguint el pensament de Moriyama, em dona per captar el reflex d'una vianant en una de les fotos exposades.


A la Galeria Valid Foto canviem totalment de registre, hi exposa Yago de Orbe amb el seu treball titulat "Samai". Amb una magistral utilització del procediment fotogràfic anomenat antotipia, ens mostra la seva delicada i subtil percepció de la relació que hi ha entre les tribus Quítxues de l'Amazònia equatoriana i la natura. 

La clorofil·la serveix com a pigment per revelar la vida humana en un entorn natural


Encara que no sigui pròpiament fotogràfica, va ser un goig visitar l'exposició "The World of Banksy" a l'Espai Trafalgar. Una experiència immersiva en l'obra d'aquest genial graffiter que ben segur no ens deixarà indiferents. Podem seguir les seves petjades per diverses ciutats del món i així copsar el seu missatge crític i provocador a la societat.

Així em vaig inspirar seguint les passes de Banksy

I encara no he anat a La Pedrera! Hi ha una exposició de William Klein que ha estat prorrogada fins l'ú de novembre.

Finalment, ja tenim la flamant nova seu de la Fundació Mapfre en marxa. Al "Centre de fotografia KBr" ja podem veure obra de Bill Brandt i de Paul Strand. Jo segur que no m'ho perdo!

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada