dimarts, 28 de desembre del 2021

Nadal fotogràfic al Niu de l'Àliga

La fotografia a l'alta muntanya és realment una especialitat reservada a fotògrafs  amb una bona condició física. Al menys, la suficient per tal d’aconseguir arribar a llocs i alçades que permetin abastar panorames excepcionals. Aquí podem aplicar el significat literal  de la frase de Pablo Neruda: “Si no puges la muntanya mai podràs gaudir del paisatge”.

Però si no estem avesats  a fer grans travesses o escalades, sempre ens queda el recurs de buscar altres mitjans que ens portin a aquestes cotes elevades.

Al Parc Natural del Cadí-Moixeró i a  2.537 metres d'altitud hi ha el refugi El Niu de l’Àliga. És el refugi guardat més alt del Pirineu i s’hi pot arribar fàcilment amb telecabina, això ens facilita el transport d’un equip fotogràfic que podria ser feixuc de portar en una llarga excursió.

Un cop a d’alt, podem fer-hi caminades a la nostra mida, adaptant-les a la climatologia i llum del moment. Les vistes de la vall de la Cerdanya, Ripollès i Berguedà són fantàstiques.

Aquest Nadal havíem decidit en família trencar amb el dinar tradicional i passar un dia a la muntanya. Va ser un encert! En aquesta ocasió, a estones, hi havia boira al cim i això em va permetre captar, a part dels paisatges més tradicionals, alguna foto que jo considero més interessant. A mi m’agrada la del grup de gent que està jugant a la neu i el sol es filtra entre la boira, però el conjunt és el que dona idea del que va ser el dia.









Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada