dimarts, 1 de març del 2022

FineArt 2022

 


Ens podem preguntar si a l'era d'internet, on vivim a través de les pantalles i les xarxes socials tenen un intens protagonisme, té sentit preparar una exposició fotogràfica o, fins i tot, un festival. Realment aquests tipus d’esdeveniments continuen sent punt de trobada i referent per a molts amants de la fotografia. Són també una forma de donar a conèixer el nostre treball amb un altre tipus de suport diferent a l'electrònic. No tot s’acaba a Instagram o Facebook! Les xarxes ens permeten arribar a tot el món, però també esdevenen una mena d’oceà on podem quedar diluïts com petites gotes en la immensitat. Una exposició té caràcter més local però no hem de desestimar altes valors. En aquest món on tot es consumeix ràpidament i prima la immediatesa, potser ens cal una mirada més pausada. Passejar per una sala o per la ciutat i gaudir de cada mostra no deixa de ser un plaer.

Des del 25 de febrer fins al 20 de març a la ciutat d’Igualada es celebra la desena edició del FineArt. Un recull de molt diverses propostes fotogràfiques que segur no us decebran. Per la meva part, és una satisfacció ser-ne partícip amb el treball titulat “Aquàrium 1916”. En ell he intentat fer una homenatge als dadaistes. Personalment acostumo a fotografiar amb uns altres criteris estètics però, seguint els preceptes d'aquest moviment artístic rupturista de principis del S. XX, vaig decidir captar instants invisibles a la nostra percepció visual. L'objectiu ha estat explorar la imatge en moviment i el color.

Amb unes poques fotos del meu primer passeig per algunes de les exposicions, us convido a visitar el FineArt 2022.

Una reflexió sobre les atrocitats de la guerra

Un suport molt ecològic

Art i reciclatge

Ironia i fotografia

Geometria i color

Llocs insospitats

Una visita als clàssics


 Si voleu conèixer més: https://fineartigualada.cat/ca

Finalment, i a nivell personal, cal agrair els suports rebuts a l'hora de produir l'exposició. A HP per la impresió de les imatges en paper fotogràfic brillant d'assecat instantani universal i a Qgatfoto per la cessió de marcs.






1 comentari: