dissabte, 23 d’abril del 2022

El revelat digital

En un recent viatge a Costa Rica vaig gaudir, entre moltres altres coses, de fotografiar la seva fauna. Particularment, trobo els ocells força atractius, ja no tan sols per la seva estètica, sinó també pel seu comportament i costums.

Molts aficionats, tant si utilitzen mòbil com càmera, acostumen a fer-ho amb format jpeg. Tot i que amb aquest format comprimit podem editar la fotografia, és més aconsellable captar-la amb un arxiu RAW. L'arxiu en brut conté molta més informació i ens dona més marge a l'hora de fer el revelat digital de la imatge. 

Les tres fotos següents van estar disparades en ràfega de 8 fps. l'exposició en M (Manual), a 5000 ISO i a 1/350seg f4,5. S'ha utilitzat una Olympus OMD-M1 MarkII amb un Zuiko Pro 300mm. f4. El revelat s'ha fet amb ACR, ajustant nivells de llums, ombres, blancs i negres.

Les conversions a blanc i negre, així com la correcció de soroll, també s'han fet amb el mateix pluguin de Photoshop.

Encara que les conversions automàtiques solen donar resultats convincents, us animo a revelar les vostres imatges i a intentar obtenir altres resultats diferents.




En aquest cas, el RAW ens dona tant per fer un perfil, com per realitzar l'habitual revelat en color o bé, si així ho creiem convenient, acabar amb el tradicional blanc i negre.


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada