dimarts, 24 de maig del 2022

Retrat d'estudi

Avui dia, les càmeres de gama mitja o alta ens permeten treballar amb altres sensibilitats minimitzant el soroll. Això fa que sovint ens oblidem de les bondats del flash. Aquest equip complementari és un aliat important o, fins i tot, indispensable. Ens permet un control de la llum que en altres circumstàncies és limitat o bé no el tenim. També fa que poguem utilitzar sensibilitats més baixes i apertures més tancades que afavoriran, generalment, els resultats obtinguts.

A la majoria d’aficionats pot semblar que el retrat d’estudi és una disciplina fotogràfica amb certa complexitat. Certament, no ho és més que d’altres. En canvi ens permet aprendre molt sobre la naturalesa de la llum i el seu control.

Ja fa un temps que centro les meves preferències cap a la fotografia de carrer, de paisatge, i de natura. Però fa poc se’m va presentar l’ocasió de tornar a practicar en la foto d’estudi. De la mà de Bachimport i Utopiaestudio vaig assistir a una sessió curta però intensa per recordar tècniques i esquemes bàsics d’il·luminació. Una experiència grata que ens recorda que aquest tipus de treball ens pot donar moltes satisfaccions. Evidentment, si disposem d’un espai ampli i de nombrosos accessoris podrem donar més ales a la nostra creativitat, però en un espai relativament petit i tan sols un o dos flashos cobrirem el 90% de situacions.

No dubteu d’experimentar en aquest sentit!. 

Agrair:

A l’estudi @photoutopiabcn ,a Katherine: @katherinermke I a Jose: @josesanabria , per compartir els seus coneixements També a l’assistent d’estudi @tiffanytorres.tt per la seva col·laboració. A @bachimport per la cessió de material fotogràfic. A la maquilladora @shoga_art i a la model @babygoo__ per la seva paciència i professionalitat.

Us deixo amb alguna de les imatges del taller. Primer una que descriu l'esquema utilitzat i després alguns dels resultats. Les fotos tan sols han estat procesades amb ACR. (Adobe Camera Raw).













































Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada