dilluns, 19 de setembre del 2022

Les forces de la natura: els fenòmens atmosfèrics.

 

Els fenòmens climatològics són  especialment rellevants en la fotografia de paisatge i sinó pregunteu-ho al Sr. Turner. Aquest pintor romàntic és un dels principals representants en el gènere del paisatgisme. Recentment he pogut visitar l’exposició que el MNAC ha organitzat en col·laboració amb la Tate de Londres, on se’ns mostra el seu procés creatiu.

Turner es caracteritza per tenir un gran domini de la llum, el color i l’atmosfera. Els fenòmens atmosfèrics i els astres, amb el seu conseqüent significat, adquireixen en moltes de les seves obres el màxim exponent.  La meteorologia i la llum canviant li serveixen per transmetre estats d’ànim, sensacions i emocions que no deixen indiferent a cap espectador.

Tot i que avui dia s’estilen altres temàtiques fotogràfiques, el paisatge és un gènere incombustible que perdura en el temps.

Particularment, sempre m’ha agradat aquesta visió romàntica que fa que el paisatge es manifesti com escenari de misteris, mites i llegendes.

He estat rebuscant  en el meu arxiu algunes fotos que poden ser representatives del que és la força de la natura i del que són els fenòmens atmosfèrics.

























A gaudir de la climatologia!




Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada