diumenge, 2 d’octubre del 2022

El discurs que acompanya les imatges

En un post del 16 d'agost comentava el meu punt de vista sobre la fotografia conceptual, tan de moda avui dia. Certament, en el panorama fotogràfic actual, podem veure de tot. Jutjar el que se'ns mostra és fruit de la nostra forma de pensar i entendre les coses. La cultura i entorn social influeixen indubtablement a l'hora de formar-nos una opinió i establir un criteri.

Quan vaig a veure una exposició m'agrada que les imatges parlin per si soles. Si s'acompanya un text descriptiu prefereixo que sigui clar, breu i explícit. En ocasions les explicacions són excessivament extenses i, fins i tot, de vegades, plenes de paraules buides i inintel·ligibles. Aquesta particularitat es dóna especialment en exposicions en que la imatge fotogràfica es pobra en composició i contingut,... el fotògraf ho ha de suplir amb paraules i frases complexes! 

He preparat un treball fotogràfic que podria acompanyar del següent discurs:


Per descobrir aquest treball s’han d’entendre els eixos en que giren les nostres emocions. Les relacions socials, el paisatge. el temps i la memòria marquen la nostra vida diària. El nostre barri n’és un clar exemple.

Després de disset anys vivint la transformació urbana i realitzant una rigorosa i profunda investigació visual, he arribat a trobar vincles entre imatge, lloc i memòria.

“Portes” i “Carrer” són dues sèries més rellevants d’aquest treball fotogràfic d’exploració del territori. Amb elles he anat desenvolupant un llenguatge propi, entre el visual i el textual, que em pot permetre retornar, una i altra vegada a importants punts d’interès: la representació dels diferents significats i evocacions que la mirada humana fa sorgir de la contemplació del paisatge.

Amb aquestes fotografies intento obrir diferents escletxes  per les que poden escolar-se altres formes de mirar, de recordar i de concebre l’entorn al marge dels cànons establerts.


De fet, aquest text és una adaptació, molt similar a l'original, que vaig poder llegir en una de les exposicions que he visitat recentment. Les fotografies les vaig fer en un passeig, d'una horeta com a molt, pel meu barri. 

Potser si que les explicacions són realment rellevants. Si observem les imatges un cop hem llegit el discurs que les acompanya fa que les mirem amb uns altres ulls!

"Portes"

 

"Carrer"




Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada