dijous, 29 de setembre del 2016

Renoir entre dones


Nova visita a la Fundació Mapfre a Barcelona, però aquest cop per anar a veure pintura impressionista. L'exposició "Renoir entre dones" ens acosta al univers artístic del pintor.

El moviment artístic impressionista es va desenvolupar a mitjans del segle XIX en un moment en que la fotografia es feia un lloc en el món de l'art. Eren diversos pintors que volien fugir del que era representació imitativa. Encara que sembla estaven interessats en ocultar l'ús de la fotografia, això no vol dir que no la fessin servir pel seu treball. Tan sols Delacroix expressava de forma sincera el seu ús.

Jo crec que la fotografia va donar a aquests pintors un punt d'inspiració i va aportar a les seves obres uns punts de vista, uns enquadraments i una espontaneïtat que abans no existien.

A l'exposició no es podien fer fotos així que em vaig tindre que conformar en fer-ne una al cartell que hi havia de propaganda al ascensor per poder confeccionar una presentació. Després he recuperat un retrats de la meva visita al darrer carnaval de Venècia per posar de manifest una mirada a la condició femenina.


 
 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 



Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada