dimarts, 27 de setembre del 2016

Delta Birding Festival



El dia 24 vaig tenir l'oportunitat de visitat per primer cop el "Delta Birding Festival". Aquest tipus d'esdeveniments sempre són una bona oportunitat per apropar-nos a una especialitat fotogràfica. Tant si som especialistes en la matèria com si no,  és una ocasió imperdible per veure què "s'hi cou" en el món de l'ornitologia i, en concret, en la fotografia ornitològica. Expositors de llibres, guies, turisme,etc es complementen amb els de material òptic i fotogràfic. Exposicions fotogràfiques, conferències i moltes altres activitats fan que el Festival sigui d'interès per un públic ampli.

Per la meva part vull comentar que no sóc especialista en aquesta modalitat fotogràfica, però, potser perquè he realitzat estudis de Biologia, sempre m'ha atret tot el que té a veure amb la Natura. Fins fa uns anys tota la fotografia de fauna  quedava reduïda a uns especialistes. Eren  pocs  els que tenien accés a uns equips fotogràfics cars i sofisticats. Però, com molt bé explicava Roberto Alcaraz de "Casanovafoto" en seva la xerrada, això, avui dia, no és tan exagerat. Els equips "mirror less" ens permeten accedir a un món que, per a molts, abans era llunyà. Junt amb altres conferenciants va explicar la tècnica i material que es precisa. En aquest Festival es pot veure de prop càmeres i objectius. Olympus, Fuji, Nikon, Canon, entre altres, hi eren presents. Per a mi va ser ocasió per iniciar-me en el "digiscoping" que es basa en incorporar la càmera a un telescopi terrestre d'observació.

Personalment us puc dir que fins ara totes les aus que he fotografiat ho he fet com a màxim amb un 200mm i fins i tot amb un angular. Fins fa poc he pogut incorporar un Zuiko 40-150 f2,8 PRO amb un multiplicador al meu equip. És una lent tremendament versàtil, encara que en general treballo amb focals més curtes, aquest amb serveix per a viatges, retrat, fauna, macro... poc pes i excel·lent qualitat. Penseu que, a part del seu entorn natural, també podem trobar aus en parcs, jardins i zoològics. Potser no és tan gratificant però també és interessant.

Us mostro algunes fotos fetes amb diferents òptiques i càmeres:

Al final del dia en un canal d'Amsterdam, Nikon D700 amb un 70-300 f4,5-5,6. Focal de 165mm i obertura de 4,9. Distància del subjecte 5,6m i flash.


A Essauira (Marroc). Nikon D700 amb un 16-35 f4. Focal de 35mm a f4 i flash. Distància subjecte 1m.

 Focal de 240mm. ¿És al Delta o al zoo?

Per aturar el vol, en aquest cas d'un Agró Roig, cal utilitzar velocitats ràpides d'obturador.

Gavines en un parc de Barcelona. ¡Buff! Aquesta no sabia si posar-la, em fa pensar en política.

Modalitat retrat!

També està bé poder copsar l'au en les seves activitats quotidianes.

En les fotos properes podem veure detall de l'ocell.

El zoo és un bon lloc pels que ens volem inicar en la foto ornitològica

Podem aprofitar la llum natural per destacar el subjecte.

Si tenim poca profunditat de camp generalment és millor enforcar l'ull del ocell.

Curiosa mirada!. Al zoo podem desenfocar els reixats utilitzant obertures grans de diafragma.

Ànec mandarí a Banyoles. Fuji XE1 amb un 18-55 f2,8-4,

Als parcs de la ciutat també són un bon lloc per fotografiar aus.


Recordeu de no perdre-us aquest esdeveniment pel 2017.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada