dijous, 15 de juny de 2017

Fotografia i Pintura V - Buscant l'abstracció.


Torno de nou a experimentar fent una mirada cap a moviments pictòrics. En aquesta ocasió el cubisme i el expressionisme abstracte. Es tracta d'oblidar el punt de vista convencional i, treballant les formes de les imatges inicials, crear una nova realitat fragmentada. No he volgut fer cap manipulació amb Photoshop, excepte el fet de muntar el "collage" o "trencaclosques" a partir dels arxius originals format 4/3 (Olympus OMD).
Sempre que assisteixo  a algun esdeveniment procuro portar la càmera per si m'interessa documentar-lo. Havia visitat el Wolrd Press Photo i em disposava a tornar cap a casa. Mentre caminava pel carrer em va semblar veure un tema fotogràfic atractiu. El sol projectava les ombres dels vianants al terra de la Plaça de Castella. S'ha de dir que quan sóc un turista més, o en llocs solitaris i discrets, de seguida em trobo còmode fent fotos però, en llocs on hi ha multituds i la gent no espera ser fotografiada, em costa més treure la càmera. Ja decidit vaig començar a captar imatges amb la intenció de fer una posterior composició. Pensava combinar-les simplement com imatges separades en un panell, però finalment vaig pensar que seria curiós anar una mica més enllà i  buscar una composició que m'acostés als moviments artístics abans esmentats.
Ah! Primer em miraven com un "bitxo raro", però després d'uns minuts fent fotos amunt i avall de la plaça, mirant les ombres i observant els moviments de la gent que passava, van començar a sortir altres imitadors i ja no em vaig sentir tan sol ni tan estrany.
Pensant amb Picasso amb vaig divertir una estona fent una composició
"Dona plorant" de Picasso, una obra genial.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada