diumenge, 30 de desembre del 2018

Bon any fotogràfic!

Autor: Enric Curto - Olympus OMD -M5 MarkII + Zuiko 12-40 2,8 PRO. -
  Focal 12mm. - ISO 200 - 15 seg. - f 5,6 -  Data 28-01-16

Tenim un nou any per endavant ple de propòsits i bones intencions. Us desitjo que feu les vostres millors fotos!. Als  que us agrada la fotografia és possible que, en aquests dies festius, hàgiu rebut algun present relacionat amb ella i això us ajudi a perseverar en la seva pràctica o coneixement. Recordeu que no tot s'acaba amb acumular material i accessoris que de vegades queden en un calaix, també pot ser un bon moment per començar o complementar una col·lecció de fotos o foto-llibres, o realitzar alguna activitat fotogràfica. Tenim opcions a tot preu! 

De fet podem entretenir la mirada de moltes maneres, fins i tot hi ha qui pensa que ja no val la pena fer més fotos, com per exemple els teòrics de la "postfotografia". Són aquells que proposen no produir des de zero, és a dir, no captar més imatges i treballar la comunicació visual a partir de les que ja estan fetes. És cert que avui dia es fan més fotos que mai, i el nombre va "in crescendo". S'obtenen d'immediat i el seu ús és més ràpid ja que es comparteixen al moment. Davant d'aquesta situació de constant bombardeig visual és molt possible que, si no marxem de la foto convencional, en trobem fàcilment moltes de similars a les nostres. Ben segur que això que ens expliquen aquests teòrics és una opció vàlida. Però gaudir amb el que veiem  davant nostre, fer-ne una composició, una interpretació i acabar-ho amb un "clic", crec que no deixarà mai de ser emocionant i divertit. 

Fa poc vaig rebre una comunicació d'Olympus on es notificava la foto premiada del mes. Era una de Venècia, concretament de San Giorgio Maggiore:

Autor: Remy Bridot. Olympus EM1 + 12-60 lens - exp. 8 seg. -  f4,5 -  Focal 16mm. -  ISO200 - Data 23-03-.14
  
Potser tenen raó els defensors de la "postfotografia" dient que hi ha fotos que ja estan fetes, però jo no deixaré de fotografiar!

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada