divendres, 21 de desembre del 2018

Retrats al Pirineu - "A special portrait"

Tenim tendència a ser antropocèntrics i, quan parlem de retrat, pensem a primera instància amb les persones. És possible que, fins i tot, algú més agosarat, consideri que hi pot haver altres tipus de retrat, i el més habitual és que tinguem en compte a  les nostres mascotes com a models. Gossos, gats i altres animalons més o menys dòcils solen ser objecte de les nostres fotografies. 

Com ja he comentat altres vegades, m'agrada posar-me reptes fotogràfics. En una visita al Centre de Recuperació d'Animals d'Odèn, vaig voler fugir de la foto més convencional i aconseguir  retrats d'animals salvatges. D'aquests, en solem veure fotos on estan en acció, però no és tan comú contemplar-ne retrats. Aprofitant aquells moments en que les aus detenien el seu vol, hi vaig veure una oportunitat. 

La fotografia de natura la solem concebre en color, però per donar més caràcter i força a aquestes imatges tan properes he escollit el blanc i negre.

Per a qui estigui interessat comentaré que vaig utilitzar una Olympus OMD-M1 MarkII amb el Zuiko 40-150 f2,8 PRO, en ocasions amb el multiplicador MC14.

Finalment cal felicitar a la família que regenta el Centre que va tenir aquesta iniciativa de protecció i recuperació. Totes les tasques que procuren millorar el medi ambient  són cada cop més importants per a tots.











Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada