dijous, 28 de febrer del 2019

La nostra col·lecció fotogràfica


Segur que tots coneixem gent que té afició a col·leccionar objectes. Sembla ser que això és beneficiós des d'un punt de vista psicològic, ja que permet desenvolupar habilitats i actituds positives a l'individu.
Quan amb el temps anem obtenint una col·lecció de fotografies ens veiem abocats a fer-ne una classificació. Però aquesta tasca no sempre és fàcil i cal ordre, paciència, constància i memòria.  L'ús dels  PC ens facilita la feina d'agrupar objectes en determinades categories i podem disposar de programes especialitzats que ens ajuden en aquesta labor inacabable. Escollir bons criteris a l'hora de triar el sistema d'arxiu és essencial. Vaja! que és important saber on i com tenim les nostres fotos!
El que passa és que sovint es valora la quantitat por sobre de la qualitat. De vegades sento parlar a fotògrafs que semblen entrar en competició  quant al nombre de fotos acumulades, com si això els donés més i millor "professionalitat".  Guardar moltes imatges de forma obsessiva i compulsiva per a mi no porta enlloc.  Aquest "Síndrome de Diògenes" fotogràfic tindríem que mirar d'evitar-lo.  Està bé potenciar les virtuts abans esmentades, però una excessiva necessitat de control, perfeccionisme i ordre no pot prevaldre per sobre del gaudir d'altres aspectes de la fotografia i de la vida. Cal ser selectiu i buscar que cada imatge que captem sigui fruit d'una reflexió i una emoció. Com que en aquest aspecte crec que la fotografia clàssica o "analògica" ens ofereix un punt a favor, he seleccionat  unes quantes imatges que he fet amb pel·lícula de format mig sobre un tema determinat. He observat que tinc tendència a col·leccionar arbres des de diversos punts de vista.





















1 comentari: