dimarts, 27 d’agost del 2019

Scotland - natural lanscapes

Fa pocs dies parlava amb un amic que acabava d'arribar de fer un tour per terres escoceses. Ell em va fer recordar, tot emocionat, la bellesa dels evocadors paisatges d'Escòcia. Em deia que en molts indrets l'havien impressionat pel fet de sentir-se al bell mig de la natura en estat pur. Això em  va recordar la meva darrera ruta per les Highlands. i  em va fer considerar publicar una entrada al blog amb fotos dels llocs visitats.
Avui dia el paisatge és uns dels gèneres fotogràfics més populars. De fet, ja en els inicis de la fotografia va ser un dels temes principals a tractar. Això era motivat, en part per les limitacions tècniques dels materials de l'època, ja que la baixa sensibilitat de les emulsions requerien absència de moviment del motiu a fotografiar, però també era per  l'atractiu que sempre a tingut el paisatge com a motiu inspirador. En fotografia hi havia una evident influència i herència de les tendències pictòriques del moment.  Era un dels gèneres tradicionals en l'època.
Potser pel fet  que el paisatge sigui un tipus de fotografia molt "trillat" és difícil aconseguir imatges que impactin a l'espectador, però per a mi, captar vistes de l'entorn natural, sempre ha tingut un atractiu especial. 
A la pàgina web "Visit Scotland" hi podem llegir: "Imponents muntanyes, brillants llacs, densos boscos i quilòmetres de platges daurades. Els paisatges d'Escòcia el deixaran sense alè. Recorri els suaus turons i les terres de cultiu de les Lowlands, i travessi profundes valls envoltades de muntanyes a les Highlands". 

  
1 comentari: