dimarts, 28 de gener del 2020

Digitalitzar els nostres arxius de pel·lícula.

Des del meu punt de vista, la fotografia basada en halurs de plata o tècniques afins, es sustenta en una particular filosofia i forma de treballar. Aquesta t'agrada o no t'agrada, et compensa o no et compensa, però crec que la verdadera foto "analògica" és aquella que manté els processos clàssics del principi al final. No la podem catalogar com a millor o pitjor que la foto digital, simplement és diferent.
Amb això, tampoc vull dir que no valgui la pena utilitzar els mitjans digitals per recuperar d'alguna manera alguns dels nostres arxius en pel·lícula. És possible, que en certes circumstàncies, sigui interessant o convenient aprofitar els avantatges que ens proporciona la tecnologia.
Recentment he revisat alguns contactes de mig i gran format i els he escanejat i imprès. És una tasca que sempre resulta aconsellable de fer, i ens pot aportar agradables sorpreses. Però, en aquesta situació no podem confondre termes i afirmar que treballem amb "foto analògica".
Aquestes són algunes imatges captades entre l'any 1998 i 2000 (del segle passat!), amb càmeres clàssiques de mig i gran format. No les havia positivat i ara m'ha semblat adequat fer-ne petites impressions per deixar constància del registre. 

Macaret (Menorca), 1998

Delta de l'Ebre, 2000

Pedrera a Menorca, 1998

Reus, 1998.

Port de Barcelona, 1999.

Bardenas Reales de Navarra, 2000.


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada