diumenge, 1 de març del 2020

El punt de vista personal: "La casita y el arbolito"


Que serveixi d'encapçalament aquesta foto d'un oli del genial Van Gogh, titulat "Paisatge amb casa i llaurador". Va ser pintat a l'octubre de 1889 i pertany a la col·lecció d'Otto Krebs's.
Recordo que en una de les meves primeres exposicions, rondaria cap a l'any 1995, quan un dels visitants a la sala, fent crítica d'una de les imatges exposades, deia: "Vaya!, es la típica foto de la casita y el arbolito". No vaig intervenir en el comentari despectiu, primer perquè crec que totes les opinions i gustos són respectables, i segon, perquè em va semblar que el que volia aquest "entès" era buscar una certa notorietat davant dels seus companys que feien el paper de "poc il·lustrats en fotografia". I comento això per reivindicar que encara que ens diguin que "està tot fet", no hem de perdre les ganes de treballar motius tan clàssics com el paisatge de "la casita y el arbolito".
He revisat els meus arxius de foto "analògica" en blanc i negre per retrobar algunes imatges que fan referència al tema. Estic segur que, en el futur, no deixaré de fixar-me i admirar aquests tipus de paisatge i de registrar-los amb la meva càmera.
Com sempre, convido als aficionats a la fotografia com jo, a no deixar-se arrossegar per modes o convencionalismes. Cal deixar que les imatges flueixin del nostre interior.






















1 comentari:

  1. En moltes ocasions els comentaris que fa la gent quan admira una obra d'art diuen més d'ells mateixos que de l'obra en si. M'encanten totes les cases i els seus arbolillos!

    ResponElimina