divendres, 17 d’abril del 2020

El retrat - Aprenent dels grans pintors

Estudiar la tècnica, i en especial, els tipus d'il·luminació utilitzada pels mestres pintors, sempre és una important font de coneixement per millorar les nostres fotografies.
Fa uns dies em va arribar una proposta que vaig trobar interessant. Es tractava de fer una foto intentant emular un quadre famós. Ho podem enfocar simplement d'una forma divertida de passar el temps, però també podem acceptar el repte com a exercici d'aprenentatge. Si en voleu veure resultats cal visitar:  https://www.instagram.com/tussenkunstenquarantaine/

Va ser revisant imatges d'obres de la National Gallery de Londres que em vaig topar amb el quadre de Jan Van Eyck titulat "Portrait of a man in a Turban". Sabia que disposava de les peces de roba per muntar un retrat similar i el que volia aconseguir la mateixa  il·luminació utilitzada pel pintor.
En general, les tècniques que utilitzen molts mestres a l'hora de tractar la llum, més que complicades són encertades.
En aquest cas un flash amb una finestra difusora situat a l'esquerra de la model, un reflector a la dreta i un "negre" (cartró per conservar el fons fosc) van ser suficients per "duplicar" el quadre de Van Eyck.


Espero que us animeu a participar en aquesta iniciativa!


1 comentari: