dijous, 21 de gener del 2021

Fotografiant fauna: El hide

La foto de fauna requereix generalment d'una tècnica precisa i depurada. Com a especialitat fotogràfica, comporta la utilització de determinats elements específics per a quest tipus de fotografia. El més habitual és que primer pensem amb focals molt llargues (de 300mm cap amunt), en barreres electròniques de detecció, flash controlat a distància, etc, però un dels factors crucials és la ocultació, i això ho aconseguim normalment fotografiant des d'un "hide".

Hi ha models de "hide" de tota mena, però els aficionats solem recórrer, o bé, als que tenim disponibles com a visitants a determinats parcs naturals, o bé, a punts d'observació privilegiats com pot ser una finestra o un amagatall ben situat. També pot ser un bon recurs fotografiar des de l'interior d'un vehicle ja que molts animals ens permeten així un millor apropament. Cal sempre evitar el soroll i els moviments bruscs.

De totes maneres les regles d'or queden definides per les lletres "ppp", que en aquest cas no són els píxels per polzada sinó: preparació, paciència i perseverança.

Després d'uns quants dies de no observar cap moviment en especial, van començar a ser freqüents les visites d'un grup de caderneres (Carduelis carduelis) a un dels arbres del jardí veí on venien a alimentar-se. Tan sols va caldre tenir preparada la càmera,una Olynpus OMD M1 MarkII i un zuiko 300 f4 PRO, i després esperar el moment oportú... Ah! i no oblidem donar una certa varietat a les nostres imatges i cuidar-ne la composició.











Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada