dissabte, 17 de juliol del 2021

Cal explicar les fotografies?

Molts cops he sentit l’afirmació que “una fotografia ha de parlar per si sola”, és a dir, que no li calen paraules.

Si bé és cert que hi ha imatges que diuen molt i no els calen massa explicacions, també ho és, que un escrit que descriu la seva història, reforça notablement el seu contingut.

Aquest és el cas de les fotografies d'aquest post. Les podeu mirar sense seguir llegint i traure'n així cadascú les seves conclusions en base al coneixement i experiència que tingueu... 





... i ara mireu la descripció dels dos protagonistes que com David i Goliat van entrar en llarga disputa.

Launius senator: El Capsigrany, una passeriforme de quasi un pam d’allargada i un pes aproximat de 35 gr. El mascle té el plomatge de colors contrastats que el fa fàcilment reconeixible. El bec és més propi de les rapinyaires que del grup que representa i li serveix per caçar insectes i sargantanes. És un au molt territorial i durant una estona que vaig estar fotografiant una àliga va entrar en l’escena com a nou protagonista. L’àliga havia envaït el seu espai i, mentre era allà, el capsigrany no va deixar de defensar-lo de forma summament agressiva.

Hieraaetus pennatus:  Àliga calçada, tres o quatre vegades més gran que el capsigrany, aquesta àliga està estesa sobretot a l'oest de la península ibèrica. S’adapta a gran varietat de formacions forestals. Acostuma alimentar-se d’aus, rosegadors i rèptils de mida mitjana. En aquest cas la seva víctima era un colom que s’havia col·locat com esquer. La gana va poder més i l’àliga va suportar amb estoïcisme els atacs del capsigrany.

Un cop heu rebut unes breus explicacions ja ho podem tornar a mirar amb més coneixement de causa...


... i entendre millor les imatges que se'ns mostren!.


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada