dilluns, 19 de juliol del 2021

El marc: modificant les imatges

Una de les coses que s'han de tenir en compte a l'hora de presentar una imatge és la seva emmarcació. Fotografiar suposa, ja de per si, separar un fragment d'allò que ens envolta. Afegir-hi un marc pot reforçar aquesta acció i, a més, modificar de forma més o menys subtil la impressió que s'emporta l'espectador en el moment d'observar la fotografia.

Un marc blanc enfosqueix la imatge i un de negre l'aclareix. Ja de tots és conegut que els diferents colors influeixen sobre el nostre estat d’ànim i la percepció de la imatge. Les dimensions respecte a ella també són significatives, donant-li més o menys rellevància.

Ja amb el laboratori químic podem escollir, com opcions més comunes, entre fer la foto a sang, amb marc blanc/negre, fer vinyeta, i mostrar o no els bordes de la pel·lícula utilitzada. Amb la tecnologia digital les possibilitats es multipliquen. 

Photoshop (PS) ens permet crear tot tipus d'acabat, però a internet trobem diversos "pluguins" per PS i LR que són gratuits, molt útils i ofereixen gran varietat d'opcions. 

Sempre m'ha agradat fotografiar els arbres. Darrerament, la necessària distància social ha fet que em reiterés en el tema. Per emmarcar les següents imatges he utilitzat els “presets” de ON1: https://www.on1.com/products/effects/








1 comentari:

  1. Reenquadrament al poder! És increïble lo diferents que són totes les imatges i l'ànima que tenen.

    ResponElimina