dijous, 16 de desembre del 2021

El pas del temps o 25 anys de passar-ho bé.


Quan em pregunten què n’esperes de la fotografia, la resposta sempre és la mateixa: el més important és passar-ho bé. Malament si no gaudim del que fem!

Tant si som aficionats o professionals del sector i volem fer un treball fotogràfic amb certa coherència i contingut, està clar que ens cal coneixement, constància i dedicació. Un bon arxiu fotogràfic no pot ser flor d’un dia. Però si no hi afegim i conservem una certa dosi d'il·lusió, aviat aquesta tasca es convertirà en monòtona i tediosa. El més probable és que l’abandonem al cap d’un temps; el laboratori queda a peces en un traster o acabem amb centenars o, fins i tot, milers de fotos emmagatzemades al núvol i en discs durs sense ser revisades. 

És imprescindible sentir quelcom més profund davant de l’activitat que ens ocupa. El fet de gaudir de fotografiar és el que donarà aquella espurna que converteixi el nostre treball en quelcom especial, al menys, per a nosaltres mateixos. Si mantenim aquesta flama encesa i no defallim, potser aquest acabi perdurant en el temps i tenint certa transcendència. Crec fermament que el que més importa és el present, ja que és en ell on estem forjant el futur.

Per provar la Fuji GFX100S vaig voler tornar a visitar un territori fotogràfic a la zona metropolitana N.E. de Barcelona que havia estat habitual per a mi durant molt de temps. El seu procés de transformació ha estat molt intens en les darreres dècades, però hi ha elements que, per sort, s’hi han mantingut dempeus. Un exemple n’és el Pont del Petroli a Badalona.

Quan vaig fer la foto més recent no tenia a la vista l’anterior, però curiosament en col·locar-les a posteriori una al cantó de l’altra he vist que la composició és quasi bé coincident.

Després de 25 anys perdura la mateixa mirada? Tot i que sempre anem evolucionant la nostra visió fotogràfica, amb aquesta imatge sembla que sí. El que puc assegurar és que continuo gaudint de cada “clic”.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada