dijous, 21 d’abril del 2022

Continua el viatge en el temps

 


Seguim viatjant en el temps, aquest cop de la mà de Martín Chambi i els seus contemporanis. A Foto Colectania podem veure una extensa mostra d’aquest i altres fotògrafs que ens transporta al Perú de la primera meitat del segle XX. Cal destacar que pràcticament la totalitat de les còpies que hi podem admirar són d’època.

Considerat com un dels pioners de la fotografia de retrat al seu país, Chambi va deixar un notable testimoni tant de la seva gent com del seu patrimoni.

Quan veus les imatges obtingudes per Chambi no pots deixar d’imaginar la dificultat i el risc que suposava transportar la pesada càmera i les plaques de vidre a llocs tan inaccessibles com llavors era el mític Machu Picchu.

Gent, tan benestant com humil, paisatges i monuments van ser els motius més habituals en les seves imatges. Foto Colectania ha fet un recull extens i molt descriptiu de la seva obra. A més, ve refermat i acompanyat per fotos d’altres coneguts fotògrafs que també van plasmar la societat i les terres andines.

Us deixo amb unes imatges testimonials de l’exposició que espero us animin a visitar-la.






Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada