dimarts, 19 d’abril del 2022

Viatge de Catalunya a EEUU en poca estona

Seguint amb el post anterior en que animava a visitar el Museu d’Història de Catalunya i en concret l’exposició que fa referència a la família Català, aconsellaré una altra visita per continuar aquesta immersió en el passat. En aquesta ocasió serà al centre KBr Fundació Mapfre de Barcelona.  Compartint espai amb una imperdible retrospectiva de Lee Friedlander, tenim una representació del llegat d’Adolf Mas, fotògraf Solsonès que es va establir a Barcelona i va documentar-la a primers del segle XX. Les seves imatges estan marcades per l’estil de l’època. És a dir, paisatges amb una estètica pictorialista i retrats amb il·luminacions molt teatrals. La majoria d’elles són un retrat de l’alta societat i de l’entorn en que es movia.
La càmera del telèfon mòbil, encara que sigui senzilla com la meva, també pot servir per donar fe de l'experiència quan no disposem de millors recursos...

Colorejat a mà d'una foto d¡estudi d'Adolf Mas

Tornant a Friedlander comentaré que és un fotògraf que difícilment ens deixa indiferents. Aquest autor segueix les corrents documentalistes que imperaven a EEUU en el seu temps, però, a la vegada, trenca amb els cànons del fotoreportatge de l’època. Amb un estil peculiar que consisteix en posar en la imatge una munió d’objectes, com poden ser, ombres reflexes, senyals, vehicles i rètols. Aquests elements i referències sovint es recullen en una mirada irònica.   

Una altra exposició al KBr que cal no perdre's, Lee Friedlander

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada